Yatzy strategiat

Yatzy on siitä mielenkiintoinen peli, että vaikka se perustuu hyvin pitkälti onneen, voi hyvällä strategialla saada paremmat mahdollisuudet voittoon. Mikä on sitten paras Yatzy strategia, jolla voi voittaa vastustajat? Se selviää tällä sivulla, ja samalla voit napata parhaat vinkkimme talteen.

yatzy online
Yatzy strategiat

Opi Yatzy strategian perusteet

Yatzy pelissä pelaajien tulee pyrkiä saamaan itselleen mahdollisimman paljon pisteitä. Siksi on tärkeää keskittää omat strategiat pisteiden keräämiseen. Yatzyssa on mahdollista saada kaksi eri bonusta, joista toinen tulee siitä, että pelaaja saa taulukon yläosasta vähintään 63 pistettä. Toinen bonus on mahdollista saada heittämällä Yatzyn, eli viisi samaa silmälukua. Molemmat oikeuttavat 50 pisteen bonukseen.

Todettu Yatzy strategia

Yatzyyn on olemassa sellaisia strategioita, jotka on todettu hyvin toimiviksi. Monet pelaajat käyttävät pelatessaan juurikin näitä hyödykseen. Tutustutaan niihin seuraavaksi tarkemmin!

  1. Täytä taulukon yläosa ensin: Kun priorisoit taulukon yläosan täyttämisen, pidät huolen siitä, että et jää paitsi yläosan bonuksesta. Jotta tämä toteutuisi, sinun tulee saada jokaiseen ruutuun vähintään kolme samaa silmälukua.

  2. Ota riskejä pelin alkupuolella: Yritä esimerkiksi heittää Yatzy, iso suora ja pieni suora jo pelin alussa, sillä vaikka et onnistuisi yrityksessäsi, saat usein täytettyä taulukon muita kohtia heitollasi.

  3. Pelaa varmaa peliä pelin loppupuolella: Tällöin riskien ottaminen ei välttämättä enää kannata, jotta et joudu ottamaan turhan montaa nollaa omaan taulukkoosi.

  4. Käytä kaikki mahdollisuudet hyväksi: Jos saat esimerkiksi heitettyä täyskäden yhdellä heitolla, kannattaa yhdistelmä täyttää heti taulukkoon, eikä lähteä tavoittelemaan muita puuttuvia yhdistelmiä, kuten neljä samaa tai kaksi paria. Saattaa nimittäin olla, että et saa enää täyskättä myöhemmin pelin aikana.

  5. Täytä nollat viisaasti taulukkoon: Jos on aivan pakko, täytä nolla sellaiseen ruutuun, josta et menetä niin paljon pisteitä, kuten yksi pari, eli kaksi samaa silmälukua. Esimerkiksi Yatzyyn tai taulukon yläosaan sitä ei kannata aivan heti laittaa, jotta et hukkaisi mahdollisuuksiasi suuriin pisteisiin liian aikaisin.

Paras Yatzy strategia

Paras strategia Yatzy pelissä on tavoitella taulukon yläosan bonusta. Jos saat yläosasta hyvät pisteet ja vielä 50 pisteen bonuksen päälle, on sinulla jo kasassa hyvä määrä pisteitä.

Miksi taulukon yläosan bonus on tärkein?

Taulukon yläosan bonus on tärkeä useammastakin eri syystä. Suosittelemme sen tavoittelua, koska:

  1. Se tuo varmoja pisteitä. Bonus on melko helppo saada itselleen, jos vain lähtee tavoittelemaan sitä heti pelin alussa.

  2. Otat vähemmän riskejä. Mikäli tavoittelet yläosan numeroita, mutta et sitten saavutakaan niitä heitollasi, voit aina täyttää pisteet johonkin taulukon alaosaan. Et siis joudu niin todennäköisesti täyttämään nollapisteitä itsellesi ainakaan Yatzy pelin alussa.

  3. Saatat heittää samalla Yatzyn. Kun tavoitteenasi on saada mahdollisimman monta samaa silmälukua nopilla, saatat heittää Yatzyn tavoitellessasi yläosan numeroita.

Yatzy strategiat

Yatzy strategian tärkeys

Yatzy on suosittu noppapeli, joka perustuu sekä onneen että tuuriin. Strategialla on paljonkin merkitystä pelin kulun kannalta, sillä ilman strategiaa saattaisit täyttää taulukkoa hutiloiden, jolloin jäisit paitsi monesta hyödyllisestä noppayhdistelmästä. Ilman strategiaa taulukosta ei siis välttämättä saa yhtä hyviä pisteitä, jolloin myöskään voitto ei ole niin todennäköinen. Yatzyssa nimittäin eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa, ja keräämällä 50 pistettä pelin bonusten kautta, voi olla jo paljon lähempänä voittoa.

Parhaat vinkit pelaamiseen

Yatzy peli on hauskaa ajanvietettä, mutta hyvillä vinkeillä voit tehdä siitä vielä hauskempaa. Nappaa tästä parhaat vinkkimme Yatzyn pelaamiseen:

  • Opettele Yatzy säännöt ennen pelaamista. Katso myös millaisia yhdistelmiä taulukon alaosa ja yläosa tarvitsevat.

  • Ota kokeiluun kuuden nopan Yatzy, mikäli kaipaat vaihtelua.

  • Haastetta kaipaaville Pakko Yatzy peli on hyvä valinta, sillä Yatzya pelataan tällöin täyttämällä Yatzy taulukko ylhäältä alas. Voit myös muokata sääntöjä ja kokeilla heittää Yatzya alhaalta ylös.